Din stormarknad

Spelar högt på nätet

Stormarknader på nätet

Stormarknader söker nya vägar

Verkligheten kan inte konkurrera med Internet. På nätet är priserna lägre och utbudet större. Människor uppskattar dessutom möjligheten att beställa färdiga matkassar, digitala matkunder betalar gärna för hemkörning. För några år sedan försökte stormarknader som Coop och ICA bli en del av Internet, utan att lyckas. När Internet hunnit ikapp verkligheten gör stormarknaderna ett andra försök – man kan inte längre blunda för digitala konkurrenter.

Jättar inom dagligvaruhandeln har goda förutsättningar att utkonkurrera Linas Matkasse och Middagsfrid. Eftersom allt fler väljer att beställa hemleverans av ingredienser och recept känner stormarknader sig tvungna att göra anspråk på sin del av kakan, och det vore konstigt om de inte valde att göra det. Hur framtiden ser ut är omöjligt att veta, säkert är dock att människor i allt mindre utsträckning kommer besöka fysiska butiker.

Coop har fyra matkassar att välja mellan – ekologisk matkasse, familjekassen, hälsokassen samt laktosfria kassen. Matkassarna innehåller färska råvaror till lättlagade recept. Man väljer själv om man vill få kassen levererad till dörren eller till Coop. Priserna är från 599 kronor och uppåt. ICA har fyra matkassar att välja mellan – bistro, familj, inspiration samt inspiration – gluten- och laktosfri.

Att stormarknader gör intåg på nätet är en naturlig utveckling. Människor prioriterar arbete och träning framför att handla mat, därför betalar många mer för att få varorna hemlevererade. Stormarknader kan därför inte stå handfallna när andra aktörer, som Linas Matkasse, tjänar hundratals miljoner på att göra kunderna nöjda. Förhoppningsvis finns det plats för såväl små som stora aktörer inom mathandeln på nätet.

Matkasseguiden rekommenderar i tur och ordning Linas Matkasse, Middagsfrid, Icas Matkasse, Matkomfort, City Gross, Årstiderna, Gastrofy, Bra Mat Hemma, Ecoviva, Mat&Ro, Food Monkey och Klara Maten. Observera att nämnda matkassar inte är tillgängliga i alla orter och städer i Sverige, kolla därför upp om matkassen som intresserar dig finns just på din ort eller i din stad.

stormarknader